Tuesday, April 13, 2010

Kronologi Kelahiran Izyan Shah Alysya.. Part I

25 Jan '10
2pm-5pm...
masa kat ofis, bos ada ckp 'ko ni mcm da nak beranak jer sya'.. eh mana ada... 1 bln lg la... tp elok bos blk jer ibu rasa contraction... ibu igt sakit perut sbb salah mkn.. ok jer ibu dok layan fb... pastu rase lg.. ibu ckp ngan ofismate ibu, 'akak rasa mcm da sakit le ekin...' akak jgn main2 kak kt ekin... wokey.. ibu layan fb + buat keje cam besa... lalalalal... + nyanyi ikut radio itew....

10pm...
ibu ckp pd ayah dgn nada main2.. 'saya rasa mcm sakit da le sayang'.. tp dok gelak2.... dyah layan x layan le sbb lmbt lgkan... mlm tu ibu peluk ciom isyraf sakan2... belai btoi2 le sbb rasa adik dia da nak kour da... sampai ngalir air mata ibu ni sian dia.. kecik2 da kongsi kasih ibu n ayah dgn adik... huaaaaa.. mmg ku nagis betoi2 tau.. tp husbku x tau....

26 Jan '10
12am...
isyraf da tdo.. ibu bangun paking brg2 ibu sbb ibu rasa lain mcm sgt2 da... every 30 minit.. brg2 BB da lama ayah paking... hehehe.. tq ayah... masukkan apa yg perlu then ibu tdo....

4am....
ibu terasa nak buang air.. masuk je toilet ibu nmpk ada sket blood... sakit pon every 30 mnt... so, naluri ibu mengatakan ibu akan admit wad today gak... lalalalalala... ibu rileks2 n tmbah keperluan2 isyraf ke umah pengasuh (takot kena tdo dgn pengasuh)... then ibu kemas2kan ape yg patot... n ibu smbng tdo... tp hati ibu bedebar2 ni...

6.30am...
ibu kejut ayah... ibu ckp 'sayang off le arini... saya sakit every 15 mnt da ni...' cpt2 dia bgn 4 settle ape yg patot.. ibu call tok n wan kat kg bgtau... kalut je tok n wan suh g spital cpt2... rileks ler tok n wan.. under control lg ni...

8.30am....
wat itu wat ini bagai, kol 8.30am br kuar... konpius ibu sbb ayah pakai pakain mcm nak ke ofis jerk... biar le... so, antar isyraf dulu. (sedih tau time ni... love u so much my son.. doa ibu n BB smua slamat yer...) otw ke spital tu ibu lapar giler, tp ayah ckp breakfast kat sana la... wokey... pastu smpat lg sembang pasal nama BB yg bakal kuar ni... rupanyer nama BB blom muktamad lg... pastu drop jab kat ofis ayah... kol 9.30 br smpai spital...

9.30am...
da rigister smua bagai... skali doc ckp admit wad sbb da buka 2cm... ibu bgtau ayah... 'apa??? da nak admit??? da nak besalin ke???' rupanyer ayah igt mcm kes isyraf.. bkn pe, 1st dtg kena blk smula sbb lom ada bukaan... yer ler ms isyraf ibu x sakit.. ni da evry 15mnt sakit... oooooo.. patut ayah pakai baju ofis, igt ibu x akan admit arini...

10.30am...
ibu slamat ddk wat dlm keadaan yg paor giler2... huwaaaaa... pd masa yg sama tok n wan kat kedah nun kalut p book tiket flight... hehehe sian wan yg fobia naik airplan itew... ampun yer wan... wan nak dtg antar tok on 1st feb ni by car... tp kena dtg awal...

No comments:

Post a Comment